Tror du julemanden når at komme, mummy?

Da vi var små blev Lillejuleaften altid holdt hos Jørn og Oda, som var mine forældres venner. Der var masser at varme og mad og min Lillesøs og jeg løb gennem deres stuer, hvor den nederste stue var et trin nede. Jeg husker det som ret eksotisk. Oda havde et askebæger i keramik, hvor der sad et firben på siden, og hele dens hale var siderne på bægeret. Det var gråt og helt glat i glasuren, og jeg lod mine fingre løbe rundt langs hele kanten. Min Lillesøs og jeg faldt i søvn i deres store dobbeltseng hånd i hånd, og nogle gange sov deres lille hund i fodenden. Soveværelset var koldt og stille, og vi var vist mest trygge hvis vi holdt i hånd. Det er de små ting som bliver i hukommelsen.

[gallery ids="4208,4209" type="rectangular"]

I går hentede vi juletræ ind i stuen. Www nåede at levere juletræsfod og jeg satte kurs mod Hørning og min papa og fyldte bilen med julekugler. Arthur valgte markens største træ, og det krævede nye forsyninger af julekrimskrams. Og hvem er bedre at alliere sig med end forældrene der har importeret det halve Hamburg hjem i kugler. (Gør det, tag til Julemarked dernede. Det holder.)

I dag ankommer Verdens bedste farmor med and og sovs, og i morgen kommer mine forældre med kalkun og sovs (vi går ikke ned på fjerkræ. Eller sovs), og jeg har sendt Morten af sted med en gigant af en liste. Udlicitering er svaret når man ligger lidt i fosterstilling stadigvæk. Og jeg er slet ikke bange for at bede om hjælp. Vi holder julen herhjemme i palæet, og det har jeg det så godt med. Ingen mega bilpakning med to unger, julegaver og alt det man skal have med til overnatning. Det har min stress det virkelig godt med.
Arthur ønsker sig en fjernstyret monstertruck, og lur mig om ikke julemanden har hørt det ønske (hej hej til paneler og fred på gulvet) Den er heldigvis terrængående, så den kan forvises ud på marken. Asger putter stadig både duplomænd og bamser, og min veninde har skaffet en dukkevogn, vasket den, syet madras og pakket den ind for mig - og leveret den hjem til mine forældre. Blev simpelthen så glad over det. Tak altså.

Jeg er vild med jul, og tager det ikke så tungt med alle de der traditioner. Bare der er lakridskonfekt og sovs.
Hvordan skal I holde jul?

Synes godt om

Kommentarer

Maria M
,
Ej det lyder også hyggeligt!
Line
,
Ahhh det lyder også hyggeligt.
Her forgår det også indenfor hjemmets fire vægge. I aften drager vi de 1,2 km overtil mormor til risengrød og lakse madder og imorgen indtager hun så matriklen med ris ala mandlen. Et hold gode venner og deres dejlige datter kommer med anden og vi klare tilbehøret. Ingen har sagt at juleaften skal være traditionel, og det er jo hjerternes fest
Glædelig jul til dig og dine dejlige mænd ❤❤