Skaf en kundekreds

Skaf en kundekreds.

Nu bliver det alvor, for du kan have verdens bedste ide eller koncept, men altså; ingen kunder - ingen forretning.

Du har fundet et navn til din virksomhed, og hvis ikke skynder du dig i tænkeboks og gør det. Nu.

Til at starte med oprettede jeg en facebookside for salonen. Det var ret angstprovokerende, for sæt nu ingen gad følge den. Nu vil alle se at ideen er en ren fiasko.

Ro på! De fleste at dine facebook-venne vil dig det godt, og måske griner de lidt, men de er heldigvis også ret nysgerrige, så tro mig; der er altid nogen der gerne vil følge dig. Måske ikke så mange til at starte med, men bare rolig, det skal nok komme, for du får nemlig snart en masse lækre billeder, du kan ligge op og lokke nye kunder til med.

Når facebooksiden er oprettet skynder du sig over på instagram og opretter en profil der også. Og så laver du tricket, hvor de to platforme snakker sammen, så du kun behøver poste dit billede/indlæg på instagram for at få det udgivet begge steder. Mega smart.

I starten søgte jeg modeller til at øve mig på. I et prisleje en del under normalen, men det gav mig masser af erfaring og øvelse, og det gav mig billeder af forskellige designs. Efterhånden som jeg fik styr på teknikkerne, hævede jeg priserne. Det fik nogle kunder til at blive væk, men lokkede samtidig en anden kundekreds til. Nemlig dem, der godt gider betalt lidt mere og som samtidig kommer igen og igen.

Om det gælder indenfor alle erhverv, vd jeg selvfølgelig ikke, men i min branche er der, groft sagt, to typer; dem, der surfer rundt på evig jage efter det billigeste og dem, der findet et fast sted at komme til, måske, en lidt højre pris.

90% af mine kunder er faste kunder, som kommer igen med 2 til 4 ugers mellemrum. Og enkelte af dem har været med heeeeelt fra starten af, hvilket jeg ikke kan juble nok over, for tænk at de har været med på hele rejsen!

Når både facebook og instagram kører, vil jeg anbefale at oprette en hjemmeside. Det behøver ikke være noget du smider en formue efter, selvom der helt sikkert vil være flere selskaber der kimer dig ned med fantastiske tilbud. Du kan nemlig sagtens selv!

Jeg startede bloggen hos wordpress for 8 år siden, og var inde i systemet. Derfor valgte jeg naturligvis at oprette Nailed It!s side hos dem. Det er nemt og ret ligetil at gøre, så prøv dig frem. Deres support er også altid klar til at hjælpe dig.

Vigtigst er en landingspage. Her har du dine kontaktoplysninger, adresse, priser og evn lidt billeder. Mere behøver du ikke i starten.

En landingspage kan søges frem på google eller en af de andre søgemaskiner, og derved er du nu synlig for potentielle kunder, der ikke er på facebook. Du har også en side at henvise til på dine visitkort og til alle dem, der spørger efter en prisliste. Det er noget mere tjekket end en facebookside, og virker også mere seriøst.

Du har også mulighed for at optimere dine søgeord og sikre dig, at din virksomhed bliver fundet. Jeg har især mange der søger på 'negle i silkeborg', så det har jeg selvfølgelig fixet i min SEO. Her er det muligvis lidt mere kompliceret, og du kan sagtens (!) vente med det her til meget senere.

I næste afsnit skal vi omkring mine billed-apps og en generel snak om at tage lækre billeder og om at være kritisk overfor hvad du poster på SoMe siderne.

Flere indlæg om at starte op som selvstændig her

Synes godt om

Kommentarer

joSmi
,
Det har været spændende at følge processen 😊