Når verden er sort/hvid eller god/ond uden mellemveje

Nogle gange bliver verden lidt triviel, når man nuldre rundt herhjemme. Andre gange støder man ind i gamle damer, der brager ind i ens intimsfære og siger sætninger, der er så markante, at de er svære at svare på.

For eksempel da jeg hentede Arthur i Dagpleje forleden, hvor ukendt bedstemor uden at blinke fastholdt, at man kun er hårdt ramt i sin graviditet, hvis man ufrivilligt har aborteret mindst et barn undervejs. Alt andet som opkastning, bækkenløsning, udslæt, plukveer, nældefeber, indlæggelser, var et gode, ja nærmest et privilegium, man skulle værdsætte, for at få et barn. Klart nok er ufrivillig abort helt sikkert meget værre end noget andet. Men derfor må jeg vel gerne mene at graviditet er ret strengt, også selvom det ikke har kostet liv.
Jeg er f.eks. heller ikke vild med at skulle føde. Igen. Selvom jeg ved, at der i andre lande, er kvinder der føder alene, på lergulve, og som ofte dør som følger af manglende hjælp og hygiejne. Jeg ønsker mig også et nyt køkken, selvom jeg har ét der virker, og selvom der findes kvinder andre steder i verden, der kun har et bålsted. Og jeg vil helt sikkert mene at selvom man ikke er allerhårdest ramt, så kan det være stygt nok. Jeg har heldigvis ikke kræft, men er dog stadig sygemeldt på 5 måned. Og så er vi vel tilbage til tesen om at graviditet ikke er en sygdom. Men at følgevirkningerne deraf godt kan være så slemme at man er uarbejdsdygtig. Alt dette gad jeg ikke diskuterer med fremmed gammel dame om. Og heldigvis havde jeg en god dag, uden opkast og faktisk med et nogenlunde bækken, så jeg var i godt humør.

Men at hun burde snakke med én eller nogle omkring eventuelle traumer og egen sorg, inden hun begiver sig videre ud i verden, til andre mennesker og gravide, kan jeg ikke udelukke kunne være fordelagtigt.
  • Arthur

Synes godt om

Kommentarer

Lone Sole,
Tak. Ja graviditet er IKKE for småbørn! Jeg vil gerne tage din dårlige andel også, du sender den bare hold op jeg glæder mig til min termin
solespointofview.wordpress.com
Marina / cand.mor,
Jeg bliver så træt langt ind i kroppen af den type mennesker. Er glad for at høre, at du havde en god dag, så hun kunne gå fra dagplejen med hovedet fast på kroppen. Jeg havde sgu nok bidt det af. Og jeg er ikke en gang gravid.
www.candmor.dk
Liselotte
,
Du har fuld sympati og medfølelse herfra. Føj, jeg kan kun håbe, at du har taget det hele, så jeg kan slippe, hvis jeg nogensinde får mig selv overtalt til, at nr. 2 vil være en god idé! Graviditet sucks big time! Og du styrer!

GOD weekend 😃
Marina / cand.mor,
Kun to mulige udfald: Enten kommer man med det perfekte snappy comeback, eller først kommer man først i tanke om det tre kvarter efter...
www.candmor.dk
Lone Sole,
Jeg bliver så paf når sådan nogle mennesker siger så vilde ting!
solespointofview.wordpress.com
Lone Sole,
Det er desværre ofte det sidste der sker. Til gengæld føles det perverst lækkert når man får snappet knivskarpt tilbage
solespointofview.wordpress.com