Hvorfor jeg blev selvstændig #1

Jeg ligger i sengen og stirrer op i loftet.

Det er middagstid og jeg er landet midt i dynerne sammen med en pakke jumbo-lakridspiber og min pc.

Et par timer forinden har jeg fået min allerførste fyreseddel sukket i hånden med et 'ja, sådan måtte det jo være' og 'jeg regner bestemt med at du bare arbejder videre som om intet er sket´ bemærkninger. Jeg er ikke fan af min nye chef, og hun er på ingen måde fan af mig.

Inden fyringen har hun forsøgt at fyre mig under min stress-sygemelding flere gange og da der blev varslet fyringsrunde, havde jeg godt gættet hvad der skulle ske med mig.

Men derfor er det alligevel ret nederen at være valgt fra.

Jeg har 5 måneders opsigelse, og en fritstilling er ikke en mulighed, tro mig, jeg forsøgte. For alles skyld. Derfor beslutter jeg, der midt i dynerne, at de 5 måneder er mit fripas til at finde en ny vej. Og denne gang skal det fandme lykkedes. For selvom jeg ikke er fritstillet, så har jeg en kontorplads med PC og internetforbindelse. (Og jordens bedste kontormakkere, der i de 5 måneder lader mig sejle i min helt egen sø, efterhånden som mine arbejdsopgaver bliver ikke-eksisterende.)

Jeg vil være noget der kan ordnes hjemmefra, noget hvor jeg selv bestemmer og - vigtigst af alt - uden dårlige chefer. Lige der har jeg nemlig en større erfaring end de fleste. Fedt nok forresten, selvom det ikke virker super godt på et CV.

I 2009 bliver jeg Bachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i ledelse og stordrift. Hvordan jeg er havnet på lige præcis det studie, skyldes en mindre spiseforstyrrelse i gymnasietiden, og er så langt fra det kreative mijlø jeg ellers befinder mig i. Studiet bliver gennemført imens jeg gennemlever mit livs største kærestesorg, hvor jeg går så meget i stykker, at jeg ofte er i tvivl om, om det nogensinde holder op med at gøre ondt igen.

Der gør det. Heldigvis, for han var slet ikke det værd. Det ved jeg godt, men det er stadig en grim skilsmisse, lige som min fyring små 10 år senere også bliver.

Lige inden jeg afslutter 3,5 års studie flytter jeg sammen med Morten, der er alt hvad min eks ikke er. Og er til dato det bedste der er sket for mig. Og udover mine to ninjaer, er det, at jeg kom væk fra det offentlige nok det næstbedste.

For allerede efter et par måneder i stillingen som Afdelings økonoma, som jeg lander allerede inden jeg er Bachelor, er det klart at jeg ikke er i drømmejobbet. Men det er svært at finde noget andet og jeg bruger tiden på et par barsler og årene går ligesom bare. Uden at jeg kommer videre. Mine kollegaer er godt selskab, men ledelsen og jeg er aldrig på bølgelængde. Til sidst ender jeg med en stresssygemelding, og nu en fyring.

Derfor græder jeg heller ikke. Jeg er mere skuffet over at jeg i de 9 år ikke er kommet væk. Min hjerne arbejder på højtryk efter emner, der kan læres uden det kræver at jeg kommer på SU og uden de helt store investeringer.

Pludselig rammer det mig, og jeg ved stadig ikke hvordan det skete, men jeg søger på 'negletekniker' og trykker enter.

Søgeresultaterne er mange, og jeg starter fra en ende af. Præcis som når man laver kildesøgning til en opgave, og jeg skriver lister over emner, notere mig hvor mange neglesaloner der er i Silkeborg og omegn og inden jeg henter drengene i børnehave den dag, har jeg en plan. Den er vild og uden sikkerhed og så langt fra min projektstilling i hospitalskøkkenet som overhovedet muligt. Andre ord; helt perfekt.

I hvert fald set med mine øjne. Mine omgivelser skal lige have tid, fornemmer jeg.

Og helt ærligt, så har jeg ikke set mig tilbage siden. Kun en gang i mellem for at nyde at jeg ikke er en del af det cirkus mere. Og jeg tror faktisk at samtlige chefer senere er gået ned med stress også, og jeg håber de har været igennem samme kyniske behandling som jeg var. Det vil kun være fair.

Billede fra pinterest

Synes godt om

Kommentarer

Line
,
Og du rocker dit nye job, for vildt.
solespointofview
solespointofview,
Saida Pedersen
,
den bedste beslutning, så lærte jeg dig at kende 🥰. Og dygtig er du også
solespointofview
solespointofview,
du er sød, altså! Og jeg er også rigtig glad for at du er i min verden nu!
nouw.com/solespointofview
Sisse Marianne Bertelsen,
Du er pissesej! Jeg bliver altid lidt glad at se dine flotte negle på Instagram 😊 Stress er noget lort, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget - jeg har også fundet min niche efter et langt stressforløb og heldigvis for det 😁
altpaaplads.nu/
solespointofview
solespointofview,
Tak, jeg er ogå vild med det, når jeg kan se du har været inde og savle over neglene. Ja, stress er noget lort, og hvis man er et sted hvor de gerne vil have at det ikke eksistere, og derfor fyrer folk der får det, så er det endnu værre. Men hey! Vi fandt jo begge noget fedt at lave bagefter. Du er også pissesej!
nouw.com/solespointofview
Astrid,
.... fugl Fønix .....
www.neppersnails.dk