Hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg tit bange.

Mit første angstanfald kom i en idrætstime i Folkeskolen. Vores lærer gad ikke undervise og satte film på. En god reel 90-gyser. Og bagerst i lokalet sad jeg. På gulvet med begge hænder for ørerne. Og øjn presset helt tæt sammen. Og tårerne trillende ned af kinderne. Og selvom jeg godt ved at det ikke er muligt, vil jeg alligevel vove at påstå, at jeg ikke trak vejret i de 2 gange 3 kvarter timen varede.

Jeg har noget med film. Og tv. Og bøger. Og faktisk også med historier, folk fortæller. Jeg bliver svedig ved tanken om at se film. Og hvis vi aftaler at se en alligevel, læser jeg altid resume på nettet inden. Så alle overraskelser og pointer er afsløret. Så kan jeg slappe nogenlunde af. Heldigvis ved Nordjyden godt, at han har giftet sig med én, der ikke smider sig på sofa og erklærer fredag aften for serie- og filmtid. Selvfølgelig ser vi fra tid til anden film sammen. Og når det sker, er det faktisk rigtig hyggeligt. Og rart at gøre noget, alle andre også gør. Og selvfølgelig vægler Den Fornuftigt Nordjyde også noget, han ved er 'Sole-egnet'. 'Teddy' for eksempel. Eller 'Shrek'. Jeg er ret god til tegnefilm. Men når folk der ikke kender mig godt, mener at jeg bare skal se en ordentlig motherfucker af en skrækfilm 'så skal det nok gå over'. Eller 'gå en lang tur ved midnatstid. Alene'. Eller læse alle artikler om 'kvælningsdød hos småbørn'. Ja så er jeg glad for, at jeg er omgivet af virkelig gode mennesker. Der passer på mig. Og som ved at jeg bare skal pakkes lidt bedre ind, end mange andre. Min Lillesøs har således genfortalt både Ringenes Herre, Harry Potter, og andet need-to-know for mig. Hun ved nemlig at det ikke er materiale for mig selv at læse. Men et søs-opført-rollespil med god censurering. På både fransk, engelsk og dansk. Dét virker.

Jeg ved at min hjerne kører med 1000 km/t og glemmer at sorterer virkelighed og fantasi. Den mixer gladeligt det hele sammen. Og den er tilmed så gavmild, at den laver billeder af alt jeg læser. Og arkiverer dem. Og hvis jeg senere sidder og slapper af eller sover eller er alene, eller står i kø i Matas, så finder den billederne frem igen. Og jeg hader den for det.
I morges kom jeg til at læse artikel postet på facebook. Og selvom alle lamper blinkede rødt og havde alle faresignaler - læste jeg den.
Derfor kunne man i morges herhjemme finde helt bleg pige siddende midt i stuen. Med tårerne trillende ned af kinderne og med vejrtrækning der kunne få enhver KOL-patient til at blegne. Og jeg måtte ringe til Dejligste Line, der også er sygeplejerske, og tålmodigt gerne venter på, at jeg snakker sammenhængende. Og som kan fortælle at verden er ok. Og at Arthur ikke dør. Eller sluger ting. Og hun fik stoppet billedfremvisningen.

Ligesom Min Mutti har vugget mig i søvn mange gange. Og Nordjyden har gennemgået hele huset 3 gange hver aften i en hel uge. Uden at brokke eller mene at jeg er helt galt afmarcheret. Omsorg findes i mange former.

Og jeg beder til at Prinsen vil vokse op i en verden, der er mindre kompliceret, end den til tider er i hans mors sind.

Synes godt om

Kommentarer

Henriette Lund,
Åh du er ikke alene.. Har altid haft en livlig fantasi, men efter jeg er blevet mor er der bare ikke grænser for hvad jeg kan se af film i den indre biograf. Puha! Men jeg vælger at tro på, måske naivt, at verden er god! Dybest set.. Og ihvertfald kan jeg passe på mine børn det bedste jeg har lært <3
www.blueeyedflower.dk
Blueeyedflower.dk
line
,
Som jeg sagde da vi snakkede sammen. Ring lige meget om det er dag eller nat..Noget så værdigfuldt som dig, det skal man værne om og passe på
Godt du har din stærke Nordjyde, i vis arne du kan søge tilflugt og tryghed
Lone Sole,
Ja den indre biograf. Det er dét det er! Og den er frygtelig. Heldigvis viser den også virkelig fine ting og gemte øjeblik, men gad gerne at man kunne redigere lidt i arkiverne.
Der følger jo et sindsyg stort ansvar med når man bliver mor. Godt at man ikke er helt klar over hvor vildt det egentligt er inden man starter projektet:-D
solespointofview.wordpress.com
Lone Sole,
#udenordmenmedmasserafkærlighed
solespointofview.wordpress.com