Hvad skal barnet hedde?

Ok, jeg tog altså beslutningen om at være noget langt væk fra min uddannelse (og sure chefer, stramme tidsskemaer og flueknepperi).

Men hva' så?

Jeg har eksperimenteret meget med neglelak og make up, men en egentlig uddannelse i noget af det, det ejer jeg ikke. Så første skridt var at finde ud af, hvor den bedste negleteknikeruddannelse kunne tages.

Og der er mange muligheder! Jeg kan kun anbefale at forventningsafstemme med stederne, altså hvor meget vil du lærer, hvor meget vil du kunne trække på erfarne teknikere og hvad vil du bruge det til senere. Hvis du vil gå fuldtid, så vil jeg absolut anbefale noget mere end et 1-dags kursus. Det er simpelthen ikke godt nok, sorry to say, og de helt dyre fra CND vil jeg faktisk heller ikke tage. Find noget godt midt i mellem.

Jeg vidste med det samme, at jeg ville have et, der gik i dybden med ALT! Der er jeg nok mijløskadet, men hvis man skal gå all in, så skal det også gøres grundigt. Derfor ringede jeg rundt til de forskellige leverandører, der både forhandler produkter og uddanner negleteknikere. Priserne starter fra næsten ingenting og et weekendkursus, og til over 20.000 kr og intensiv træning.

Jeg fandt et sted, perfekt til mig, hos Astrid der har Peak i Viborg. Her er kursuset bygget op på enkelte dage med undervisning og træning, og med masser af luft til at øve sig derhjemme. Prismæssigt ligger det i midten og er bestemt rimeligt. Der er masser af support, og hun er altid klar til at give råd og vejledning.

Så mærk efter, føles stedet som et, hvor du får det med i bagagen som du kan bruge. Spørg rundt i grupperne på facebook om erfaringer og forslag. Der kommer mange forskellige holdninger sådanne steder, men jeg syntes også det giver et ret godt indtryk af hvordan det generelt er.

Men hvad skal jeg kalde min nyeste babybutik?

Jeg smider det (geniale!) navn på bordet; Hands up! og kigger triumferende på Morten. Han er ikke imponeret, og summer på nordjyde-måden i lidt tid.

'Nej, det syntes jeg ikke, for så er det jo kun hænder man tænker på. Hva' nu hvis du udvider til andre behandlinger? ... så skal det være mere ... som ... Nailed It!'

Og sådan mine damer og herre fik min salon sit navn. Morten fandt på det, og jeg bøjede mig (efter en afstemning på instagram, bevares).

Mit allerførste CVR nr til Nailed It! by Lone Sole blev oprettet i februar 2018

Herefter skal man lige huske at tjekke om navnet er frit på instagram, facebook og måske også som hjemmeside. Både Lone Sole og Nailed it var optaget, så derfor har jeg kørt den helt lange udgave med hele navnet alle steder. Lone Sole er åbenbart virkelig populært som noget zen-lonly-freespirit-type og Nailed it er der andre saloner der også har regnet ud er sjovt.

Jeg har selv designet mit logo, og fordi jeg ikke er sådan rigtig grafiker, virker det ikke i høj opløsning, men jeg er alligevel ret stolt af det. Faktisk.

Så:

  • find ud af hvad der gør dig glad og som du gider bruge mange timer på om dagen.
  • kan du realistisk set leve af det, hvis ikke nu, så om et år eller to?
  • har du råd til ikke at have fuld indtjening og evt. hvor længe. Ret vigtig stadig at kunne hive penge nok hjem til at betale husleje og kaffe.
  • har du den fornødne viden eller skal du have taget kursus eller supplerende undervisning?
  • og begynd at overveje hvilke platforme du skal ud på. I min branche er der ingen kunder, hvis du ikke har en hjemmeside med minimum en landingspage, instagram og facebook. Alle tre ting kommer jeg ind på i næste afsnit, for de er virkelig der jeg har fanget min kundekreds.
  • derudover kan du godt begynde at klikke rundt inde på skats hjemmeside. Det er en jungle hvis du spørger mig.
  • Og det der moms, jesus altså! Men det kommer jeg til senere, vi har jo hele september ikk?

Synes godt om

Kommentarer

Ida@bga.se
,
Hej! Hoppas allt är fint med dig 😊
Jag skulle vilja komma i kontakt med dig gällande ett samarbete.
Vid intresse så maila till ida@bga.se med ditt bloggnamn, så berättar jag mer.
Fortsatt fin dag!