Have haves 20.14

Hvert forår starter jeg med at rippe havecenter for frø til urtehave. Hvert forår ligges der planer over hvor, hvad og hvor meget der skal sås. Jeg udtænker ideer til, hvordan stangbønner bedst udnytter deres klatre-evner. Jeg hepper på både jordbær og hindbær. Og jeg drømmer om aspargesbed. Camilla Plums Havebog nærstuderesimens der sippes kaffe og tages noter.

Hvert år forsøger Nordjyden at dæmpe mine forventninger, der nævnes forsigtigt succes-rate fra forgangne år. Og der pointeres at 'det jo ikke er alle der kan passe små spirer'. Men 'at så er nogen jo gode til mange andre ting...'

Hvert år tager jeg således livet af ret mange små planter, der måske i andre haver havde haft langt og udbytterigt liv. Men jeg vil så gerne kunne det der køkkenhave. Og i år bliver Året Hvor Det Sker. Punktum.
I år bliver også Året hvor jeg anlægger aspargesbed. Og jeg vil glæde mig til om 3-4 år, hvor jeg kan høste de første skud derfra. Langtidsplanlægning.

Og en anden er begyndt at finde på trøstende sætninger, når de første helt sprøde planter opgiver.
Følg bloggen
BlogLovin’ her
Instagram her
Facebook her

Synes godt om

Kommentarer

line
,
Hep hep...
ellers har jeg en have du kan lege i
Lone Sole,
Ja det er voldsom lang tid! Derfor holder jeg også vejret og håber på at ham der kommer og giver tilbud på tilbygning i dag, siger pænt lave tal... ahem! Jeg anlægger ikke bed for at flytte fra det lige når det er klar til at blive høstet. Instant harvest er også mere mig.
solespointofview.wordpress.com
Marina,
3-4 år?! Jesus Kristus for en tidshorisont! Jeg er (i samarbejde med min ret så havekyndige svigerfar) begyndt at lægge planer for vores lille have, hvor jeg nok maks kan få plads til 4 små/mindre højbede og et par frugttræer. Satser på instant harvest. 3-2-1-VOKS! 😊
www.candmor.dk