Fødselsforberedelse vol. 2 #1

Nå, men jeg syntes at det var på tide at få læst lidt op på det her fødsel. Så jeg har lånt en bog, og så skal jeg ellers love for, at jeg blev indviet i nogle ret langhåret og - til tider - ret 70'er flippede påstande, råd og vejledninger. Måske jeg havde slugt det hele mere råt, hvis det havde været min første nærtstående fødsel, i stedet har jeg i løbet af den sidste måned sendt udvalgte passager og citater til Morten, når han alligevel sidder på kontoret.
I top 3 ligger følgende råd:

'Medbring ting eller billeder der giver dig styrke, dette kan også være en krystal du godt kan lide.' Så skal jeg jo til at vælge vælge kun én ud af min kæmpe krystalsamling...

'Når fødslen begynder, så find på noget der kan distraher dig, det kan være at sorter billeder eller bage boller.' Sidst gik jeg i stille panik og låste mig inde (ude?) på toilettet, imens Morten måtte ringe til fødegangen. Har plan om at gøre det samme igen, muligvis med mere panik, da jeg nu ved præcis hvad det er der skal til at ske. Det gjorde jeg ikke sidst. Jeg nægter at bage boller eller lige forsøge at nå at lave de sidste collager til fremkaldelse hos pixum.

Ang. massage er der flere råd, blandt andet dette 'Lad dig ikke slå ud af, at hun siger 'la' vær! Prøv ikke at tage det personligt - det er hendes livmordermund der taler.' Jeps, det er altid den dumme livmodermund, der siger de grimme ting. I virkeligheden er jeg blid og velformulerende.

Der findes også 'Alternative smertelindringsteknikker', som selvfølgelig bliver rost til skyerne. Jeg var i vand sidst, og helt ærligt så var mine forventninger sikkert alt for høje, i forhold til hvad vand i virkeligheden kan. Men så gik der 1 time med det, og jeg tænker at det vel er ok at gøre igen. Til gengæld kan de godt løbe langt væk med både aromaterapi og akupunktur, og saltvandspapler har jeg ikke hørt en eneste sige noget godt om.
Min plan er stadig at få min jordmoder til at stå klar med epidural, så snart vi ankommer, men det er frygteligt svært at få på ønskelisten. Selvom jeg vil mene, at når jeg ikke nåede at få noget som helst sidst, så må de skylde lidt på drugs fronten. Derfor kører vi også af sted i lidt bedre tid denne gang, så 'mandens lynguiden til lynfødslen' ikke skal tages i brug, og så livmodermunden ikke når at panikke i eder og forbandelser over myldretid og snestorm.
Andre gode råd? Kom frisk - der er 5-7 uger endnu.

Synes godt om

Kommentarer

Pia
,
DRUGS, hvis det kan nåes.. Nu selv med erfaringer på begge fronter med og ude, foretrækker helt klart med!!!!
Amalie
,
Altså sidst jeg købte bjergkrystaller (er faktisk gjort!!) var ved en mine i Harzen - hvilket jo næsten er lige på vejen når man er ude og køre! .. eller..