Billederedigering og stille eftermiddage i baghaven

Redigerer du dine billeder? Også dem med drengene på? Må man det?

Ja, ja og ja selvfølgelig må man det. Jeg behandler altid mine billeder. Nogle mere end andre, men de få altid lige en hurtig tur i Pixelmator og bliver kildet med lidt lys eller andet. Også dem med drengene, og det skyldes én enkelt ting; det er dem jeg har klart flest motiver med! Ubetinget. Mit billedarkiv består nok af 80 % Arthur og Asger. Fordi de, helt subjektivt, er det bedste jeg ved at fotografere. Selvom det har sine udfordringer, for ynglet står jo aldrig stille eller er bare lidt i ro. Derfor var jeg lydløs som en ninja-mor, da de lagde sig i græsset under trampolinen for at udtænke nye planer. Helt ærligt, SE dem lige!

Og når man nu har sådan et fint billede i arkivet, så er det jo klart, at jeg vælger det, når jeg sidder og har tid til at lege lidt med lag, lys og effekter.

Så altså; her er et før - og efterbillede taget en onsdag eftermiddag i diset sol og masser af højt græs.

Kan I finde de 3 elementer, jeg har slettet i det redigerede billede?


Vi havde hele eftermiddagen for os selv i går, mig og drengene. Og da vejret var helt hæderligt, brugte vi tiden i baghaven, hvor der både skal nedkæmpes ninja'er, laves pizza med lakrids og spises is. Der er meget at se til når man er 2 og 5.


Billedet er behandlet med gloom-effekt, light leak og en masse 'burn' og 'blur'. Og så har jeg klippet scooter ud og fjernet rød og blå ende på pallerne, da de virkelig forstyrede mig.

Hemmeligheden i Pixelmator, og alle andre billedbehandlingsprogrammer, er at arbejde i lag, så man aldrig får ødelagt noget i orginalbilledet, og kan tilføje/fjerne efter smag. Jeg vil gerne gå i detaljer med det, hvis det har interesse?

Synes godt om

Kommentarer

LineBine
,
Hold op en forskel. Du er ret god! Jeg arbejder altid i photoshop, men kender god det andet program, der er også et fint et, som virker rigtig godt. Det med lag, er essentielt. God onsdag.
Belinde
,
Det må du rigtig gerne, jeg syntes det er svært at få mine billeder helt rigtige.
joSmi
,
jeg hører bestemt også til dem, der helst ikke vil have unødig "støj" på foto.........